Des de 1994 Cuina Europea a Barcelona!

domingo, 14 de septiembre de 2008

Palau de la Música Catalana & La Taula

Palau de la Música Catalana

Declarat el millor edifici de la ciutat pel Ajuntament de Barcelona en 1908, Monument Nacional al 1971, al 1997 la UNESCO va incloure l'edifici auditori del Palau de la Música Catalana Patrimoni Comú de la Humanitat, situat al barri de Sant Pere de Barcelona va ser projectat pel barceloní Lluis Domenech i Montaner, un dels arquitectes més grans del modernisme català, que també va deixar altres obres molt importants per tota la Ciutat Comtal dins l'estil del modernisme català, visitat i apreciat cada any més, per un numeròs turisme internacional.

La seva construcció es va portar a terme durant els anys 1905 al 1908 participant els millors artesans de l'època, mosaïc del mestre Lluis Brú, cerámica del mestres Josep Orriol i Modest Sunyol, vitralls del mestres Rigalt i Granell, a la seva construcció es va aplicar les técniques estructurals més avançades, i el novedòs paviment del mestre Escofet. Del 1983 al 1989 va ser remodelat per l'arquitecte català Oscar Tusquets.

Va ser l'Orfeó Català fundat en 1891 pels mestres Lluis Millet i Amadeu Vives qui va encarregar el Palau de la Música Catalana sufragat pel mòn català dels industrial, els financers i amants il.lustres de les belles arts de Barcelona.

Els més grans intèrprets i directors de música classica del mòn han desfilat pel Palau: Els Catalans Pau Casals, Frederic Monpou, Alicia Larrocha, Francesc Viñas, Amadeu Vives, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Josep Pons, Jordi Savall, Salvador Mas, Jaume Aragall, etc. com també Richard Strauss, Sergiu Celibidache, Igor Stravinski, Arthur Rubinstein, Radu Lupu, etc., fins l'any 1999 va ser la seu de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i el mateix any va passar al nou Auditori construit pel arquitecte Rafael Moneo.

La Taula va oferir les flors als concerts de L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb el mestre Lawrence Foster.


No hay comentarios:

Europa, Recetas, Arte,

Powered By Blogger

LA TAULA

Mi foto
We speak english On parle français Vorbim romaneste Si parla italiano