L'Auditori de Barcelona
L'Auditori es va encarregar l'any 1988 a l'arquitecte Rafael Moneo i es va inagurar el 22 de març de 1999 amb un concert de L'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i el seu titular des de 1996 al 2002, el mestre Lawrence Foster , jueu americà d'origen romanès, i ja com la seva seu permanent, després de la llarga presencia al Palau de la Música Catalana. L'Auditori es un modern edifici de 42,000 metres quadrats i es troba al nou pol de desplegament urbà a prop del nus de les Glories i al costat del Teatre Nacional de Catalunya obra de l'arquitecte universal, el català Ricard Bofill.
L'edifici combina una molt sòbria modernitat externa de formigò i ferro oxidat, al interior la sala 1 és dedicada al gran violoncelista català el mestre Pau Casals, per 2,200 espectadors, la sala 2 dedicada al mestre Oriol Martorell, per 600 espectadors, i la sala 3 dedicada al mestre de jazz català més internacional Tete Montoliu, per 400 espectadors. A l'atri central d'accés s'ha construit una monumental llanterna cubica de vidre en forma de impluvi i decorada amb pintures ratllades de Pablo Palazuelo. L'acústica de les sales és del taller de l'enginyer especialista Higini Arau, tota la monumental fusta que vesteixent fòs importada del Canadá.
Al mateix complex de L'Auditori te la seva seu el Museu de la Música i L'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el seu titular el mestre català Salvador Mas i Conde, també actual titular de OCG (Orquesta Ciudad de Granada) després de la marxa del seu anterior tutular el també català Josep Pons, ara de l' ONE (Orquesta Nacional de Espanya) de seu a Madrid. L'Auditori es un modern espai focus de Barcelona per projectar totes les músiques locals i internacional, on es fan molts cicles anuals de música clássica i la més important: La temporada de concerts de L'OBC amb el seu titular el mestre japonés Eiji Oue.
La Taula va oferir les flors al concerts de L'OBC amb el titular Lawrence Foster fins l'any 2002, quan marxa a Lisboa com Titular de la Gulbenkian Orquestra.
No hay comentarios:
Publicar un comentario